Toepassing

De TABCO tankkoppeling is speciaal ontwikkeld voor tanksystemen die met drukvulling uitgevoerd worden.
Bij drukvulling wordt de vulslang door middel een lekvrije of “droge” koppeling aan de te vullen tank gekoppeld. Dit in plaats van een vulpistool zoals we bij tanken van auto’s kennen.
Deze lekvrijkoppeling zorgt voor een gesloten tanksysteem, vergelijkbaar met het tanken van LPG. De TABCO koppeling is met name bedoeld voor het tanken van diesel, benzine en kerosine, maar is ook toepasbaar op vulling van andere vloeistoffen zoals chemicaliën en huisbrandolie.

Het unieke van de TABCO koppeling is de geïntegreerde overvulbeveiliging.
Deze overvulbeveiliging zorgt ervoor dat de tankkoppeling sluit als de tank vol is. Hierdoor wordt overvulling voorkomen.
Overvulling heeft milieuschade en in het ergste geval een opgeblazen tank tot gevolg. Dit opblazen van de tank wordt veroorzaakt door het feit dat de ontluchting de vloeistofstroom niet aan kan. Er ontstaat dan een overdruk in de tank. Bij overvulling wil de vloeistof via de ontluchting de tank uit. Vaak is de ontluchting voorzien van een kiepventiel. In een aantal Europese landen is dit zelfs wettelijk! Dit kiepventiel zorgt ter voorkoming van milieuschade voor een totale afsluiting van de ontluchting als de tank overvuld wordt. Bij aanwezigheid van een kiepventiel zal de tank zeker aanzienlijke schade oplopen bij overvulling.

De TABCO werkt onafhankelijk van de eventuele aanwezige elektronische overvulbeveiliging.
De TABCO voorkomt dan ook het opblazen van de tank als de elektronische overvulbeveiliging defect is, overbrugt - of gewoon niet gebruikt wordt.

Applicaties

Dieseltreinen
Vrachtwagens
Autobussen
IBC Containers
Schepen
Etc.

De TABCO bestaat uit een lekvrije koppeling, een handtester, een vlottereenheid en een afsluiter. Bekijk voor meer informatie de werking en de uitvoeringen van de TABCO.